Naturalist

Naturalist

luni, 19 martie 2012

Ai gastrita? - tratamente pe cale naturala

De la inceput trebuie precizat ca tratamentul in cazul gastritei nu functioneaza la fel, deoarece gastrica ia mai multe forme, ajungand pana la ulcer duodenal.

Multe gastrite sunt produse de microbul denumit Helicobacter pylori, care populeaza stomacul.

Atunci cind este prezent, acest microb poate duce la aparitia gastritei, a ulcerului gastro-duodenal si in timp, chiar a cancerului gastric. Exista asa numita gastrita atrofica, care apare dupa ani de evolutie a unei gastrite cu Helicobacter Pylori este un factor de risc major pentru aparitia cancerului gastric. Acesta este unul dintre motivele pentru care gastrita nu este o afectiune de neglijat si trebuie tratata corespunzator.

Simptome

De regula ai o senzatie de arsura in partea superioara a abdomenului, greata, varsaturi si durere in capul pieptului. Durerile sunt accentuate de mesele care contin cafea, alcool, substante grase sau acre, mancaruri grele, prajeli.

Alimente permise si interzise

La categoria alimentelor permise sunt: branza de vaca, carne fara grasimi, oua fierte, legume crude sau fierte, lapte, ceai.

Alimente nepermise: paine neagra, carne grasa, prajeli, nuci, migdale, fistic, alcool, cafea, inghetata, zahar ars.

Cateva recomandari pentru ameliorarea gastritei

In primul rand trebuie sa eviti stresul. Se poate masa zona renala, a stomacului, timp de cinci minute pe zi. Ai putea sa faci o cura de cel putin o saptamana cu ceai de musetel, urzica, scoarta de mesteacan, cimbru. Mai poti incerca un amestec din doua linguri de caimac de lapte cu doua galbenusuri si doua linguri de miere, amesteci bine si iei o lingura inainte cu o ora de servirea celor trei mese.

Sursa: http://www.newgirl.ro/ai-gastrita-cateva-tratamente-pe-cale-naturala/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu