Naturalist

Naturalist

miercuri, 21 martie 2012

Masti pentru ten gras

Fata este una din cele mai sensibile parti ale corpului. Fie ca avem tenul gras, uscat, mixt mastile nu trebuie sa lipseasca din programul nostru.

 Este usor sa uitam de aplicarea unei masti, dar cand ne gandim ca acest tratament nu este numai relaxant pentru fata, ci poate face si minuni pentru ten, ar trebui sa ne gandim serios la acest lucru.

In ceea ce priveste ingrijirea tenului gras sunt recomandate mastile cu actiune absorbanta si degresanta care te vor ajuta sa scapi de excesul de sebum si ajuta la inchiderea porilor.

Pe langa mastile gata preparate din farmacii sau magazine, exista o multime de retete pentru masti pe care le putem prepara foarte usor in casa.

Iata cateva sfaturi de care trebuie sa tii cont inainte de aplicarea unei masti:
 -strange-ti parul inainte de aplicare pentru a nu cadea pe fata
 -curata bine fata cu o lotiune
 -evita folosirea cremelor de curatat care cresc gradul de grasime al pielii
 -aplica masca pe toata suprafata fetei, ocolind ochii si buzele
 -dupa aplicarea mastii incerca sa nu misti deloc fata
 -nu folosi produse de machiat imediat dupa indepartarea mastii, asteapta cel putin 2-3 ore
 Pentru persoanele cu tenul gras sunt recomandate mastile cu argila, tarate, aluan, albus de ou, drojdie de bere.

Masca din albus de ou

Pentru indepartarea celulelor moarte ale unui ten gras sunt recomandate mastile din albus de ou, amestecat cu o lingura de miere de albine si doua de malai. Le amesteci pana la omogenizare si aplici continulut pe fata. Dupa ce a inceput sa se usuce incepem sa indepartam masca cu apa calda.

Masca din tarate cu ou

Taratele sunt folosite de mult in cosmetica pentru exfoliere sau eliminarea punctelor negre. Amesteca un albus de ou cu jumatate de cana de tarate oparite, o lingura de ulei de masline si cateva picaturi de zeama de lamaie. Dupa ce o aplici pe fata asteapta 20 de minute, dupa care indeparteaz-o cu apa calduta.

Masca cu mere

Curata doua mere de coaja. Da-le prin razatoare si amesteca-le cu o lingura de miere. Aplica acest amestec pe fata si gat, las-o sa actioneze 20 minute dupa care spala cu apa calda.

Masca cu branza de vaci

Amestecati o lingura de branza de vaci cu o lingura de miere, doua linguri de lapte si o lingur ade capsuni pasate bine. Dupa ce ai obtinut o crema omogena, aplic-o pe fata si las-o sa actioneze 10 minute. Inlaturati masca cu apa minerala.

Masca de banane

Acidul ascorbic, vitamina B6 si potasiul din banane, ajuta tenul gras. Nu trebuie decat sa pasezi doua banane si sa aplici masca. Optional poti adauga si o lingura de miere. Lasa sa actioneze 10 minute dupa care clateste cu apa calda.

Masca de argila

Pulberea de argila amestec-o cu putina apa, zeama de lamaie si castravete si aplica pasta obtinuta pe fata. Nu o lasa sa se usuce de tot. Argila este cunoscuta datorita proprietatilor ei antiseptice si mineralizante, si te va ajuta la inchiderea porilor care sunt principala cauza a aparitiei punctelor negre.

Masca cu drojdie de bere

Aceasta masca se foloseste in caz ca pielea are porii dilatati. Drojdia de bere se amesteca cu zeama de lamaie si miere de albine. Dupa ce obtii o pasta se aplica pe fata si se lasa se actioneze 15 minute dupa care se spala fata cu apa calduta.

Toate aceste masti se aplica reci si se indeparteaza cu apa calda. Daca pielea nu se degreseaza suficient se pot folosi si masti caldute.
 Sfat! Dupa folosirea mastilor calde aplica intotdeauna comprese reci.

Sursa: http://www.newgirl.ro/masti-pentru-ten-gras/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu