Naturalist

Naturalist

marți, 20 martie 2012

Metode de a scapa de parul inestetic

Pentru majoritatea fetelor (chiar si a baietilor) epilatul este o problema care da multe batai de cap! Care este cea mai potrivita metoda pentru a scapa de parul inestetic si cum va suporta pielea acest tratament? Cat timp isi va pastra pielea aspectul fin si matasos pana vor incepe firele de par sa creasca iarasi?

Lama de ras – folosita de barbati si de femeile mai sensibile, care nu suporta niciun dram de durere, lama lasa o piele neteda pentru maxim o zi. In cel mai rau caz, la cateva ore de la indepartarea parului prin aceasta metoda, pielea poate sa devina tepoasa iar noua “recolta” de par incepe deja sa-si faca aparitia. Un alt dezavantaj al rasului il constituie iritatiile, foliculita sau taieturile inestetice ce pot sa apara. Pentru fete: nu folositi lama pentru parul de pe fata sau pentru cel de pe brate!

Crema epilatoare – se prezinta sub diferite forme: unguente sau spume, pentru piele sensibila, pentru piele uscata, cu extract de aloe vera, miere etc. Rezultatele sunt ceva mai durabile decat in cazul lamei de ras, intrucat cremele contin in compozitie substante care incetinesc cresterea firului de par. Aceste substante insa sunt iritante pentru tegumente, asadar este nerecomandata utilizarea cremei epilatoare pentru zonele sensibile. Se aplica pe zonele cu par dupa ce acestea au fost umezite cu apa calduta. Se lasa sa actioneze 15-20 de minute, dupa care se indeparteaza cu apa. Dupa aplicatii repetate parul va creste mai repede si mai gros.

Epilarea cu ceara - cea mai populara metoda de indepartare a parului inestetic, lasa o piele fina si matasoasa pana la zece zile. Firele de par sunt smulse cu tot cu bulb insa cand isi vor face din nou aparitia exista riscul ca acestea sa creasca sub piele, de asemenea, epilatul cu ceara se poate solda si cu foliculita (inflamarea si inrosirea foliculului pilos). Cu timpul insa, parul se va rari si va deveni din ce in ce mai fin. Exista doua tipuri de ceara pentru epilat: ceara de unica folosinta si ceara normala (de multipla folosinta). Cel mai indicat este ca procedeul de indepartare a parului cu ajutorul acestei metode sa se realizeze intr-un cabinet cosmetic pentru a evita pericolul de arsura sau durerile foarte mari accentuate de lipsa indemanarii si manevrarea lenta a fasiilor de ceara.

Aparatul electric – cea mai dureroasa metoda de epilat dar, de multe ori, cea mai la indemana. Mai simplu de utilizat decat ceara, aparatul smulge firele pana la cele mai mici si mai subtiri. Actioneaza asupra firelor de par ca o retea de pensete. Pielea ramane fina ca si in cazul epilatului cu ceara, pana la 10 zile. Datorita durerii mari pe care o provoaca, aparatul nu poate fi utilizat in zonele delicate. Aceasta metoda prezinta riscul aparitiei foliculitei sau a firelor crescute sub piele.

Penseta - simplu de utilizat, penseta smulge firele de par cu tot cu radacina. Se utilizeaza in special pe portiuni mici (sprancene sau mustata) insa cine are rabdare suficienta poate sa rezolve si zone mai intinse.

Epilarea definitiva – desi in trecut se folosea electroliza (radacina firului de par era distrusa cu ajutorul unui ac prin care trecea curent electric), riscurile de infectie au facut sa se dezvolte alte metode de epilare definitiva.

Astfel, a aparut epilarea definitiva cu ajutorul laserului prin care energia luminoasa distruge radacinile firelor de par. Laserul este utilizat, in special, in cazul barbatilor intrucat acestia au foliculii pilosi implantati la o adincime mai mare sau in cazul femeilor cu pielea alba si parul negru. Metoda epilarii definitive cu laser este foarte dureroasa si necesita anestezie locala. De asemenea, prezinta riscul inrosirii sau arderii pielii.

Cea mai noua metoda de eliminare a parului inestetic, care a inregistrat si cele mai bune rezultate pana in prezent, este epilarea definitica realizata cu Lumina Intensa Pulsata. Aceasta presupune o tehnologie bazata pe o lumina speciala, cu o energie mai mica decat cea a laserului. Nu exista riscuri de infectie, timpul de tratament este redus iar rezultatele sunt vizibile inca de la prima sedinta. Nu necesita anestezie si pot fi tratate toate zonele corpului, indiferent de culoarea si textura firului de par.

sursa: http://www.newgirl.ro/metode-de-a-scapa-de-parul-inestetic/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu