Naturalist

Naturalist

sâmbătă, 17 martie 2012

Tratamente pentru insomnie

Weekend-ul este timpul ideal pentru odihna însa adesea cand ni se prezinta oportunitatea de a dormi nu reusim. Va prezentam în continuare cateva sfaturi pentru a avea un somn mai bun in fiecare noapte:
O baie fierbinte – Temperatura corpului are influenta directa asupra vitezei cu care adormiti si implicit asupra insomniei. Somnul pe timp de noapte este în mod normal precedat de o mica scadere a temperaturii corpului care reprezinta semnalul ca este timpul pentru dormit. O baie fierbinte creste temperatura corpului în mod artificial urmând ca apoi sa scada pentru a se ajusta la temperatura mai scazuta din camera. Indicat este sa se faca o baie calda cu o ora sau doua înainte de a va baga în pat.
Pastrati un program de somn constant(aceeasi ora de culcare) – Adormitul si trezitul la ore constante sunt vitale pentru un somn sanatos si pentru evitarea insomniei. Aceasta se întampla din cauza ca organismul uman are un ceas intern controlat de hipotalamus care guverneaza alternarea dintre perioadele de somn si veghe. Daca programul de dormit este modificat frecvent ceasul se deregleaza afectand calitatea somnului si provocand aparitia insomniei.
Un pahar cu lapte cald inainte de culcare – Proprietatile laptelui induc somnolenta datorita continutului de calciu care ajuta la relaxare. Spre deosebire de lapte, cafeaua este de doua ori mai puternic stimulant decat ceaiul si de aceea nu se recomanda a fi bauta cu doua trei ore înainte de culcare pentru a-i da organismului timp suficient sa proceseze cafeina.
Consumul de alcool exagerat – Cu toate ca doua pahare de alcool va pot ajuta sa adormiti mai repede o cantitate mai mare modifica actiunea chimicalelor din creier care ajuta la atingerea unui somn adânc si sanatos. In plus consumul de alcool creeaza deshidratare puternica si implicit un somn agitat si insomnie
Cumparati un pat nou – Daca patul are mai mult de 10 ani este cazul sa il înlocuiti. Structura acestuia s-a deteriorat deja cu 75% cauzand deranjamente ale somnului si potentiale afectiuni ale coloanei. Un pat nou va va aduce pâna la 42 de minute de somn în plus.
Faceti sex inainte de culcare – In caz de stres, griji sau daca doar nu puteti dormi recurgeti la sex. Orgasmul are ca efect eliberarea endorfinelor în sânge, substante care va fac sa va simtiti bine si actioneaza ca un calmant. Nivelul ridicat de sânge care inunda corpul în timpul orgasmului reduce presiunea din creier si scade tensiunea din muschi favorizând relaxarea. A fost demonstrat ca sexul este printre cele mai bune remedii pentru insomnie ( pe langa alte 50 de afectiuni :)).
Cititi o carte – Activitati care nu necesita mult efort fizic si psihic sunt recomandate înainte de culcare pentru a pregati organismul pentru odihna. Citirea unei carti sau ascultarea unei muzici linistite sunt de preferat în loc de vizionarea unui film palpitant sau cautarea pe net.
Faceti o lista cu sarcinile pentru a doua zi – In loc sa va petreceti seara facându-va griji pentru problemele din ziua urmatoare mai bine scrieti o lista cu tot ce va preocupa. Aceasta împiedica creierul sa devina activ si sa fiti îngrijorat pe timpul noptii.
Evitati mancarea inainte de culcare – Cinele tarzii stimuleaza digestia tinandu-va trezi, deoarece procesul de digestie creste temperatura mentinând corpul si creierul activi. Cel mai indicat este sa mâncati seara devreme, cel putin cu doua ore înainte de culcare.
Dormiti în liniste într-o camera intunecata – Pentru a avea parte de un somn lung si neîntrerupt nu uitati sa trageti draperiile, iar daca va deranjeaza zgomotul folositi dopuri pentru urechi.
In plus de foarte multe ori insomnia are ca si cauze probleme fiziologice sau medicale. Daca aveti insomnie mai mult de o saptamana consecutiv puteti consulta un medic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu