Naturalist

Naturalist

vineri, 16 martie 2012

Remedii naturiste pentru psoriazis

Psoriazisul este o boală cronică, necontagioasă, care se caracterizează printr-o erupţie apărută pe piele, care produce mâncărimi. Erupţia cutanată este de obicei de culoare roşie şi în relief, putând prezenta chiar anumite zone îngroşate argintii.

Infecţia afectează, în principal, coatele, genunchii, scalpul, unghiile, dar poate apărea şi pe alte zone ale organismului. Psoriazisul poate duce la artrită.

Reţineţi că uneori este dificilă diferenţierea dintre psoriazis şi eczeme, din moment ce prezintă simptome similare. O modalitate de diferenţiere a acestor două boli este zona afectată a organismului.

Un mod comun de a diferenţia cele două boli este zona afectată a corpului.

De exemplu, psoriazisul afectează de multe ori partea din spate a coatelor și pe cea din față a genunchilor (suprafeţele de extensie), în timp ce eczemele apar, de obicei, pe partea interioară a braţelor şi cea din spate a genunchilor (suprafeţele flexoare).

De asemenea, eczemele apar mai des pe glezne decât psoriazisul.

CAUZELE PSORIAZISULUI

Cauza principală a psoriazisului este necunoscută. Tot ceea ce ştim este că, simptomele psoriazisului apar atunci când celulele pielii încep să se maturizeze mai rapid decât în mod normal.

Ca rezultat, aceste celule slab dezvoltate mor rapid, rezultând o acumulare la nivelul pielii ceea ce conduce la erupţii cutanate groase şi solzoase.

Factorii suspectaţi de declanşarea psoriazisului sunt:

- un istoric familial de psoriazis;
- stresul sau anxietatea;
- reacţiile la anumite medicamente;
- anumite infecţii, cum ar fi cele cu streptococi;
- consumul de alcool.

Câteva studii au demonstrat că, reducerea consumului de carne grasă (cum ar fi cea de porc) ajută la reducerea crustelor specifice psoriazisului. De asemenea, reducere consumului de cafeină s-a dovedit a avea acelaşi efect.

REMEDII NATURISTE

Bicarbonatul de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este eficient în tratarea senzaţiei de mâncărime asociată cu psoriazisul.

Dizolvaţi o treime de ceaşcă de bicarbonat de sodiu într-un litru de apă şi înmuiaţi un prosop în acest amestec. Stoarceţi prosopul şi aplicaţi-l direct pe pielea afectată. Repetaţi acest lucru de mai multe ori.

Uleiul de nucă de cocos

Uleiul de nucă de cocos este un tratament natural excelent pentru ameliorarea psoriazisului.

Puteţi lua 2 linguriţe de ulei de nucă de cocos în fiecare zi, adăugându-le la cafea sau la ceai, sau le puteţi aplica pe zona afectată de 3 ori pe zi.

Vaselină cosmetică (Petroleum Jelly)

Una dintre cele mai bune modalităţi de tratare a psoriazisului este hidratarea pielii.

Vaselina cosmetică este un hidratant eficient, astfel încât trebuie să aplici o cantitate mică pe zonele afectate în fiecare zi. Este important să aplici crema hidratantă timp de câteva minute, şi doar după o baie sau un duş.

Lumina solară

Mulţi medici prescriu tratamente cu raze ultraviolete artificiale pentru pacienţii care suferă de psoriazis.

O alternativă mai puţin costisitoare este, pur şi simplu, să stai mai mult timp în lumina solară. Expunerea la soare poate spori producția de vitamina D, care s-a dovedit eficace în tratarea psoriazisului.

Sursa: http://zanatate.blogspot.com/2012/02/remedii-naturiste-pentru-psoriazis.html

Un comentariu: